donderdag 11 november 2010

Thema: Knuffels

De voorbije week werkten we in ons klasje rond "KNUFFELS".
We deden allerlei spelletjes met de knuffels van de juf. en op dinsdag mochten we allemaal onze eigen knuffel meebrengen. We deden een heleboel leuke dingen. Net zoals onze Jules met zijn teddybeertje.
We knuffelden, gaven kusjes, dansten, ... met onze knuffel. We legden hem achter onze rug, op ons hoofd, op onze knieën, we gooiden hem in de lucht!
We dansten ook met de knuffels op het liedje van kabouter Plop! Het liedje "snuffeltje" was helemaal te gek. De kleuters gingen echt uit hun bol!
Juf. vertelde verhaaltjes over "De knuffels van Jules", over "beer, clown en konijn" en "Waar is mijn Toddeltje" ... en we deden nog een heel leuk spel met de parachut.
Voor we woensdag naar huis gingen speelden we nog een verstopspelletje. Onze juf. verstopte alle knuffels en dan gingen we ze terug zoeken. Dat was echt heel leuk. En ... plots waren al onze kleutertjes weg!!!
Ook in onze knutselhoek werd ijverig gewerkt deze korte week. We maakten een bruin berenhoofd op kurk en we stempelden grote berenlijfjes helemaal vol met een vormpje en voor de harde werkers had de juf. ook nog een foto van ons knuffelvriendje in stukken geknipt, we maakten de puzzel en plakten onze knuffel terug aan elkaar.
Met de plasticine werden ook teddybeertjes gemaakt.
Prachtig hoe onze sloeberkes door kleine balletjes te rollen een beertje konden maken.
Er werd ook gespeeld met de teletubies. Wat die allemaal te vertellen hadden ... spannend!!
 
Het was een goed gevulde super korte knuffelweek en volgende week komen er piep-kleine mannetjes op bezoek in ons klasje.
RARARA... wie zouden dat kunnen zijn?
Tot maandag!
Veel liefs en een bere-prettig weekend gewenst!
Juf. An en Jules.