zaterdag 11 september 2010

Thema: Zakken en tassen

De voorbije week hebben we in de klas veel verteld over onze boekentas. Op maandag zijn we gestart met een waarneming van de boekentas van Jules. We keken en vertelden wat er allemaal in zit en we keken ook eens in de boekentas van onszelf en van de andere kindjes. We leerden ook een versje
"MIJN BOEKENTAS"
"Met mijn boekentas-tas-tas
stap ik naar de kleuterklas-klas-klas.
(stampen met de voeten op de grond)
Boekentas open, boekentas toe. 
(armen spreiden, 1x in de handjes klappen)
En vlug naar mama en papa toe!"
(lopen)
We herhaalden het versje regelmatig deze week dus we kennen het al heel goed.
We gingen ook aan de slag in onze knutselhoek. We mochten stempelen en een boekentasje maken. Sommige kindjes stempelden al heel mooi en het resultaat mag er dan ook zijn. We tekenden ook ons eerste kindje in ons boekje: "Kindje van de maand."
Woensdag speelde ik voor de 1ste keer "HOPLA" tafelpoppenspel.
De kleuters genoten zichtbaar.
Op donderdag bekeken we allerlei woordkaartjes: koek, drankje, zakdoek, fruit, boekentas, ... De kleuters vertelden wat er afgebeeld was en plakten de kaartjes op het magneetbord. We vergeleken ook kleine en grote boekentassen en speelden met zakken en tassen in onze klas. Op vrijdag gingen we samen met Juf Ellen naar de turnzaal voor een bewegingslesje met onze boekentassen. Lopen door de zaal, boekentas proberen terug te vinden, ... We beleefden erg veel plezier. En in de namiddag speelden we met de ganse school buiten "SAMEN KNAP"spelletjes en wij kleuters van K2 bouwden samen met K1 prachtige zandkastelen. (http://www.deklinker.be/)
Tot zover ons weekje "zakken en tassen". Volgende week gaan we vertellen rond het thema: "Mijn klas".
Tot maandag iedereen! Veel liefs, Juf An!