vrijdag 11 juni 2010

Vaderdag: FEEST VOOR PAPA

Er werd de voorbije dagen in ons klasje veel verteld over ... ! PAPA! De kleuters brachten foto's mee van hun papa, we hebben deze eerst heel goed bekeken en nadien hebben we ze op ons magneetbord gehangen zodat we er regelmatig konden naar kijken en erover vertellen. Natuurlijk bracht ook Jules een foto mee van zijn papa.

Juf. vertelde het boekje: "MIJN PAPA!" van Guido Van Genechten!In de knutselhoek werkten we aan een verrassing voor vaderdag. De kleuters deden erg hun best! Toen alles klaar was werden de ... en ... ingepakt. Alles was gelukkig op tijd klaar. Ook in de andere hoekjes van de klas werd er veel plezier gemaakt. We mochten timmeren en schroeven, net als (de meeste) papa's dat goed kunnen. Er werden zelfs helmen opgezet, maar af en toe ... gebeurde er toch een ongeluk met de hamer en werd er op onze eigen vinger(s) geklopt...
We leerden natuurlijk ook een versje voor papa en herhaalden het heel vaak deze week, zodat we het ZONDAG "kei goe" kunnen opzeggen. We speelden niet alleen met de werkbank en de hamers, maar ook op de auto-mat werd er vlotjes met de wagentjes gereden, en aan de bob de bouwer tafel werden er hoge torens gebouwd.


En op de mat werd er een spoorweg gemaakt en met de treinen gespeeld.

Natuurlijk waren er niet alleen kleuters die papa speelden, ook waren er mama's die telefoneerden, kookten en zorgde voor lekker eten voor de papa's en de poppenbabies.

We telden de hele week, met behulp van onze weekkalender, naar vaderdag. Ons weekje is weeral voorbij ... Prettig weekend iedereen en aan de papa's geniet van jullie vaderdag.

Enkele belangrijke datums voor onze K2-tjes: -15/6: medisch schooltoezicht (op school) - 23/6: een bezoekje aan de nieuwe juf en haar klasje. - 28/6: vieren we het "grote verjaardagsfeest" voor al onze vriendjes die in de vakantie jarig zijn.