zondag 28 maart 2010

Dottie's kuikens!

Maandag gingen we meteen naar Dottie kijken, en ja hoor ze had nog een eitje bijgelegd tijdens het weekend. Nu telden we wel zes eieren.

Dinsdagmorgen gingen de kleuters meteen kijken naar Dottie haar eieren. Het waren er nog steeds zes. Ze had geen eitje bijgelegd. Raar, ... In onze klas stond een boom die mochten we versieren met eitjes. Geen echte hoor! Zo werd onze boom een PAASBOOM. Hij kreeg een mooie plek in de klas dicht bij Dottie.We speelden ook nog leuke spelletjes en vonden een vriendje van onze juf: "kuikentje", maar er was iets geks aan de hand met "kuikentje", hij was ziek. En toen, toen vertelde onze juf een verhaaltje van "Een kuiken met waterpokken"
Op woensdagmorgend na ons toiletbezoek, zaten er plots zes lieve schattige kuikens in het nest van Dottie! Hé waar zijn die eieren plots naartoe?

Juf las het boekje: "Dotties kuikens" voor. De kleuters luisterden vol spanning.
We werkten ook verder aan ons paasmandje: een kip of een kuikentje, dit mochten we zelf kiezen. Bij het kuikentje mochten we pluimjes opplakken. Dat was niet zo eenvoudig, want ze bleven steeds aan onze vingers plakken. En bij de kip maakten we een kippenstaart door repels te scheuren.

Op donderdag was Dottie heel verdrietig! We gaven haar een zakdoek en droogde haar tranen af en vroegen wat er aan de hand was. Alle kuikentjes waren verdwenen. Snel gingen we op zoek in onze klas. En ja hoor, gelukkig maar, we vonden ze allemaal terug.


We leerden ook een versje, maar dit hebben jullie zeker al gehoord ... en gevonden in het heen en weer mapje van je kleuter. Vrijdag zorgden we nog super goed voor Dottie en haar lieve kuikens en werkten we nog verder aan onze paasmandjes.
En volgende week werken we rond PASEN en natuurlijk gaan we ook nog verder zorgen voor "Dottie en haar kuikens."
groetjes Juf An