zondag 13 december 2009

Thema: Kerstsfeer

Op maandag stond er ons een verrrassing te wachten in ons klasje. Want er stonden twee grote dozen. Nieuwsgierig deden we de dozen open ... we ... ontdekten ... allerlei versieringen voor onze klas en voor de mooie BOOM die we kregen van juf. Lieve.
We gaven hem een gezellig plaatsje in onze zithoek. We zagen dat hij GROEN was en voelden dat hij PRIKTE! Nadien mochten we schilderen met takken van de boom op een groot blad. Dit was wel veel werk, maar iedereen was enthousiast en kwam schilderen.'s Avonds vertelde juf. een verhaaltje over Jules die ook een kerstboom ging kopen. Hij mocht hem zelfs samen met zus versieren. Zo werd het een mooie kerstboom.

Op dinsdag mochten we de boom versieren, want onze boom wilde ook graag mooie slingers, kerstballen en lichtjes. Nu mochten we alles uit de grote dozen halen en gebruiken om onze boom en onze klas te versieren. Ook zaten er spulletjes in voor de winkel en de poppenhoek.

Op woensdag oefenden we reeds het versje voor onze nieuwjaarsbrief. En mochten we beginnen aan "mijn kerstboekje". Zo maakten we van een handafdruk een kerstboompje, stempelden we een ster met oorstokjes, ...

Donderdag maakten we prachtige sleutelhangers in de kleuren van Burundi. Meer info vindt u opvolgende website: http://musicforlife.rodekruis.be/ Alvast bedankt voor jullie bestellingen.

Op vrijdag lag er een grote zak (cadeau) onder de kerstboom. We ontdekten ze onmiddellijk toen we binnen kwamen. We zouden ze graag snel open maken, maar eerst speelden we er een spelletje mee. Even later maakten we het cadeau open. Er zaten allelei spullen in om ons te verkleden. Zo werden we Maria en Jozef. Kwam er een engel en even later zelf drie koningen op bezoek. We beleefde dolle pret met die verkleedspullen uit het cadeau.
Daarnaast knutselden we deze week ook aan ons kerstcadeau. Maar dat blijft voolopig een verrassing!!!
???
Volgende week werken we verder rond het thema: "Kerstsfeer en KERSTMIS".
We hebben nog heel wat werk om onze verrassing verder af te werken!
XXX