zaterdag 23 oktober 2010

Herfst en blaadjes

Op maandag zagen we dat de speelplaats vol met blaadjes lag. We verzamelden er en brachten ze mee naar ons klasje. Op dinsdag trokken we onze REGENLAARZEN en onze regenjas aan en maakten we een uitstap naar de APPELBOER. Verder gingen we aan de slag met krantenpapier. We maakten er geluiden en wind mee. Nadien mochten we de krant in stukken scheuren. De stukjes krant vlogen rond alsof het herfstblaadjes waren. We scheurden ook nog glans en zijde papier en gingen er mee aan de slag. Ella bracht ook nog een heel leuk boek mee van kleine muis die op zoek ging naar een huis. Niet alleen kleine muis kwam ons een bezoekje brengen maar ook Stekel de EGEL en rupsje Nooit genoeg speelden met ons mee.

 We knikkerschilderden met eikels een slakkenhuisje en sponsten met de sponsdabbers een stevigblad in een herfstkleur.

 We maakten "rupsje nooit genoeg" om in onze appels te hangen.
En de appelboer gaf voor iedereen een appelsapje mee en ook nog verschillende appels en peren die we in ons klasje konden proeven. HMMMM lekker....



Donderdag lieten we zien hoe sportief we zijn op onze HERFSTSPORTDAG.
Jullie zien het, het was een weekje vol herfstplezier.
Er rest ons nog slechts één weekje en we kunnen genieten van de herftsvakantie. Ondertussen zitten we niet stil. Volgende week gaan we kriebelen met spinnetjes in onze klas en donderdag gaan we naar de binnenspeeltuin "CIRCUS den Bruul." En vrijdag vieren we het spinnenfeest en eten we onze zelfgemaakte spinnensoep op. 
Prettig weekend lieve kleuters en veel liefs XXX
Juf. An