maandag 24 mei 2010

Thema "Circus"

De voorbije week konden we kennis maken met een vriendje van Juf. Inneke, zijn naam is Clown Tito.
Clown Tito is de ster van Circus Ronde. Elke dag treedt hij op. Tito rent, Tito danst, Tito springt, ... De mensen vinden het prachtig. Ook wij genoten van Tito's kunsten.
En natuurlijk probeerden we ook eventjes om clown te zijn. En probeerden we ook zijn kunstjes uit.

En er was ook een leeuw in de klas, en die leeuw die was ook heel lief. Maar op een morgend was de leeuw weg en konden we hem terug vinden door zijn sporen te volgen.
Natuurlijk hadden we die leeuw snel gevonden en toen ... mochten we ons ook verkleden in een leeuw. Maar dan gebeurt er iets VREEMDS. Tito speelt zijn neus kwijt! Gelukkig zijn onze k2tjes er om samen met Tito naar een oplossing te zoeken. De ganse week hebben we gewerkt, geknutseld, getekend, gedanst, gezocht, ... om toch een nieuwe neus voor Tito de maken, maar ... telkens schudde Tito zijn hoofd. De neus die hij zocht zat er niet tussen. Dit is het einde dacht Tito. Wie wil er nu een clown zonder ronde neus?
Wij waren heel lief voor Tito en troostte Tito, ook de circus directeur kwam en troostte Tito en hij zei: "ZONDER JOU KAN DE SHOW NIET DOORGAAN, TITO. JIJ BENT DE STER VAN CIRCUS RONDO!" En zo deed Tito terug mee in het circus en tijdens Tito's ballennummer gebeurde er iets WONDERBAARLIJKS ... De kleuters gingen helemaal uit de bol!!

En ja hoor zo kreeg Tito zijn ronde neus terug?
Het was een super leuke week samen met Juf. Inneke en Tito in onze klas. Bedankt Juf. Inneke voor deze boeiende week.
Morgen beginnen we ook met ons eigen optreden te oefenen voor het schoolfeest. Groetjes Juf. An