zondag 14 maart 2010

"Rikki durft" en ssst...wat hoor ik?

Ons thema van de voorbije week ging over geluiden. Soms zijn geluiden leuk, soms ook eng. Zoals de geluiden die Rikki hoort wanneer het donker is en hij alleen in zijn tentje zit. Soms zijn ze hard, soms zijn ze zacht. Soms zijn ze oorverdovend en soms...hoor je helemaal niets! In dit thema werkten we met geluiden en alles wat ermee samen hangt.

Het prentenboek van "Rikki durft" stond centraal in dit thema.
Ook stonden we stil bij de woorden: enge, bang, geluiden, donker,verstoppen, schaduw, zaklamp, meeste en minste,... en we hadden in onze klas een tent waar we met een zaklamp boekjes konden "lezen". Dat was super gezellig. Verder hebben we allerlei uitgeprobeerd en dit alles kan je bekijken op "www.deklinker.be": technologie in K2.
We hebben onze oortjes gespitst en allerlei geluidjes ontdekt. De week geluidenpret zit er weeral op...in het volgende filmpje kunnen jullie een glimp opvangen van het hele gebeuren.
Click to play this Smilebox slideshow: Technologie en ...
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Volgende week leren we meer over "dieren met veren" en daar zullen we samen met juf Inneke (student eerste jaar kleuteronderwijs) vanalles over leren.
Groetjes Juf An