zaterdag 19 december 2009

Thema:"KERSTMIS"

De voorbije week werd er druk gewerkt in onze knutselhoek aan de kerstcadeautjes die onze kleuters voor hun mama en papa in elkaar knutselden...
Eerst mochten de kleuters een reuze groot blad papier vol sponsen met gele verf. Nadien strooiden ze er nog wat glinsters over. Toen het geheel droog was nam juf ze mee naar huis en de volgende dag waren het manen en sterren. Daarnaast mochten we ook met kaarsjes tekenen op een andere ster. Deze mochten we kleur geven met druppels ecoline (rood, geel en blauw) en als ze droog waren mochten we de sterren laten zwemmen in een oliebadje.
EN HET RESULTAAT MOCHT ER ZIJN!!! Een maan en sterrenmobiel!

Donderdag hebben we terug met takjes van onze kerstboom geverfd. SUPER LEUK!
Zo maakten we ook allemaal een mooie grote kerstboom.
Click to play this Smilebox scrapbook: O Denneboom,O ...
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Make a Smilebox scrapbook
Vrijdag sloten we het eerste trimester af met een kerstfeest.
Maar eerst ontdekten we de NEP-pakjes onder de kerstboom van Jules! Samen met Jules speelden we er een begrippenspel mee.
Zo mocht Joren zoeken naar "een groen pakje",
en Ruben naar "een groot pakje met een rode strik", en Brent "een rood pakje" en ... Emma "twee dezelfde pakjes" en Jelle "een groot met een rode strik en een groot met een blauwe strik".... Als we ook de hele moeilijke opdrachtjes konden oplossen voor Jules mochten we zijn kerstboom mooi versieren.